Poszt ITT

Ön támogatja a sztrájkolókat?

A rendszerváltás óta példátlan sztrájk készül szerdán: a vasutasok a szárnyvonalak bezárása ellen, a pedagógusok és az áramszolgáltatóknál dolgozók egy része pedig a nyugdíjrendszer és az egészségügy átalakítása ellen tiltakozik a munkabeszüntetéssel.

A vasutasok reggel hattól délig sztrájkolnak, így az ország vasúti közlekedése várhatóan egész nap akadozni fog; a szárnyvonalak bezárása elleni megmozdulást Békés és Vas megye Volán-társaságainak dolgozói is támogatják.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szolidaritást vállal a liga által szervezett munkabeszüntetésekkel, így sok iskolában részben vagy egészen elmarad a tanítás. Szintén nem dolgoznak Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége tagjai; az ország áramellátását az áramelosztó a sztrájk idején importból biztosítja.

A sztrájkok napját este 6-tól a Liga Szakszervezetek Kossuth téri demonstrációja zárja, aelyen a tiltakozók a szárnyvonalak bezárásán túl a nyugdíjrendszer és az egészségügy átalakítása ellen emelnek szót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik