Belföld

Most hatórás lesz a vasutassztrájk

Hatórás sztrájkot tartanak a vasutasok november 21-én 6 és 12 óra között a szárnyvonalak bezárása elleni tiltakozásul és az érdemi tárgyalások megkezdéséért – jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) vezetői Budapesten.

Simon Dezső, a VSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a november 7-i figyelmeztető sztrájkot követően sem kezdődött meg az érdemi párbeszéd a szárnyvonalakról.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

Gaskó István, a VDSZSZ elnöke kérdésre válaszolva elmondta, hogy a sztrájk ideje alatt mintegy 1000 vonat közlekedne, ezért fontos lenne a még elégséges szolgáltatásról megállapodni. A szakszervezeteknek van erre vonatkozó elképzelésük, de azt elfogadhatatlannak tartják, hogy a vasúttársaságok minden vonatot közlekedtetni akarnak.


A szakszervezeti vezető lapunknak már korábban úgy nyilatkozott, hogy a döntés előtt még csak figyelmeztető sztrájkot tartottak, de amennyiben a végleges döntés sem lesz számukra elfogadható, úgy további, az eddigieknél „jóval hosszabb és több” sztrájkra lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik