Poszt ITT

Mire számíthatunk Szávaytól a jövőben?

Szávay Ágnes saját bevallása szerint túl sokat hibázott a US Open negyeddöntőjében, ezért nem bírt a negyedik helyen kiemelt Kuznyecovával. A mindössze 18 éves magyar játékos párosban a fináléba jutásért száll harcba cseh partnerével.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Bravúrt bravúrra halmozott a világranglista 31. helyén álló Szávay az amerikai nyílt teniszbajnokságon, rutintalansága miatt azonban a negyeddöntőben kikapott a 2004-ben US Opent nyerő Kuznyecovától. A fiatal magyar tehetség élete legnagyobb sikerét érte el, a saját várakozásait is felülmúlta, de csalódott volt. „Evés közben jön meg az étvágy” – írta hivatalos honlapján Szávay.

A magyar játékos fejlődése az utóbbi hónapokban töretlen volt. Tavaly ilyenkor még a 300. hely környékén tanyázott, jövő héttől viszont már a legjobb harmincban lesz. Élete első ATP-versenyét idén Palermóban nyerte, és nem sokkal a US Open rajtja előtt éppen Kuznyecovával játszott döntőt New Havenben. A mérkőzést az első szett megnyerése után Szávay hátsérülése miatt kénytelen volt feladni, de szerencsére felépült az idei év utolsó Grand Slam-versenyének a rajtjára.

Szávay Ágnes párosban még versenyben van az év negyedik, Grand Slam-viadalán: a cseh Vladimira Ulihrovával az oldalán magyar idő szerint csütörtökön 17 órától mérkőzik a fináléba jutásért a tajvani Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang kettős ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik