Poszt ITT

Elégedett-e Ön Sólyom László köztársasági elnök munkájával?

Megosztják a közvéleményt a köztársasági elnök felszólalásai. Sólyom László gyakrabban bírál, mint az elődei, igaz az államfő a "civil" ügyekben is többet szól.

Kormányoldalon bírálják, az ellenzék viszont szereti, ha Sólyom László köztársasági elnök napi politikai ügyekben nyilvánul meg. Az államfő legélesebb bírálatát a miniszterelnök balatonőszödi beszéde váltotta ki, de Sólyom a kormányzati reformok, Horn Gyula felterjesztése kitüntetésre és a Zengő-radar kapcsán is keményen fogalmazott.

Sólyom László maga is elismerte: voltak olyan megnyilvánulásai, amelyeknél vagy túl hamar, vagy túl későn reagált, de előfordult, hogy érzelmeket sértett. “Ezekre nagyon fontos egy közszereplőnek figyelmet fordítani” – mondta az államfő.


A köztársasági elnök amúgy nemcsak a szavaival, de tetteivel is igyekszik nyomatékosítani a véleményét, ezért – mint ahogy a múlt vasárnapi interjújában beszélt – tudja, hogy ha elmegy a – szerinte – veszélyeztetett térségekbe (mint tette ezt a Zengővel), annak már súlya van.

A kormányoldal szerint Sólyomnak nem kéne pártpolitikai kérdésekben megnyilvánulni, míg az ellenzékiek inkább nem kommentálják, csak “tiszteletben tartják” az államfő szavait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik