Poszt ITT

Ön kit váltana le leginkább a kormányból?

Lapértesülések szerint pénteken Gyurcsány Ferenc kormányátalakítást jelenthet be: valószínűleg Szilvásy György távozik a kabinetből, helyét Kiss Péter veheti át. Korábban Göncz Kinga távozásáról szóltak a hírek.

A Népszabadság értesülése szerint pénteken Gyurcsány Ferenc átalakítja kormányát. Valószínűsíthető, hogy Szilvásy György kancelláriaminiszter új feladatot kap a polgári titkosszolgálatok vagy az újonnan megalakítandó Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. élén. Helyére Kiss Péter munkaügyi miniszter a legesélyesebb. Az így megüresedő tárca élére pedig találgatások szerint Simon Gábor, a munkaügyi bizottság szocialista elnöke kerülhet.

Az elmúlt napokban azonban nem csak Szilvásy volt az, akinek a lapok szerint ingott a széke. Többen felvetették, hogy Göncz Kinga külügyminiszterrel sem elégedett a kormányfő. Az ő leváltását azonban Gyurcsány határozottan céfolta.

Az első születésnapját a napokban ünneplő kormányban egyébként elég sűrűek a váltások: Molnár Lajos lemondása után helyét Horváth Ágnes vette át az Egészségügyi Minisztériumban, az SZDSZ elnökválasztását követően pedig Persányi Miklósnak kellett elbúcsúznia a környezetvédelmi tárcától, hogy Fodor Gábor vehesse át a helyét. Pár hete pedig Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter kényszerült lemondásra, a bársonyszéket Takács Albert kapta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik