Poszt ITT

Az ön bizalma töretlen a magyar rendőrökben?

Az elmúlt napokban négy eset is botrányt kavart, amelyekben a rendőrök a bűnelkövetők vagy gyanúsítottak. Az OTP-bankot megdézsmáló helyszínelő, a letartóztatott autópályarendőrök és a lányt megerőszakoló egyenruhások után csak hab volt a tortán, amikor kiderült: a móri elkövetők is feltehetően egy rendőrtől kapták a fegyvereiket.

Gyurcsány Ferenc kérésére a rendészeti és igazságügyi miniszter magához hivatta a rendőrség vezetőit, hogy megvizsgálják azokat az ügyeket, melyek a rendőrséggel szembeni közbizalmat aláásták. Tarlós István szerint az őszi események indították el a folyamatot, amikor politikai célokra használták a rendőrséget.

Az elmúlt hetekben ugyanis sorra derültek ki rendőrségi botrányok: öt rendőr megerőszakolt egy 21 éves lányt, 460 ezer forintot lopott az egyik rendőr a Széna téri bankrablás után, kiderült, hogy a móri vérengzésben egy rendőr is részt vett, Borsodban pedig tucatnyi autópályarendőrt vettek őrizetbe vesztegetés gyanújával.

A miniszterenök közleményében ugyanakkor megvédte a rendőrséget, mint írta, „e szörnyű, felkavaró és elfogadhatatlan jelenségek kapcsán egyvalami tölthet el mindannyiunkat némi reménnyel: az, hogy a rendőrség maga állt élére egyfajta megújulási-megtisztulási folyamatnak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik