Poszt ITT

Mi a stratégiája a jelenlegi tőzsdei hangulatban?

Hetek óta tart a rali a világ tőzsdéin. A lendület a hazai részvényeket is húzza, de egy korrekció most már bármikor bekövetkezhet.

Lassan egy hónapja folyamatosan csúcsokat döntenek a világ és a magyar tőzsde fontosabb indexei. A Dow Jones Industrial Average a minap átlépte a 13 200 pontos lélektani határt, itthon a BUX pedig szinte naponta állít be új rekordokat, és mostanában már a 26 ezer pontot kóstolgatja. A nemzetközi optimizmus vezérelte befektetői környezet a legjobban az OTP-t kapta szárnyra, a bankpapír két hónap alatt durván 25 százalékkal lett drágább.

Ezek után már egyre több felől hallani olyan véleményeket, melyek szerint nap nap után nem lehet mindig az árfolyamok növekedését várni, illetve, hogy a kifulladást, sőt egy nagyobb korrekciót akár már ez a hét is hozhat. A piacokra jellemző likviditásbőség miatt a lapunk által megkérdezett elemzők középtávon azért még optimisták, még akkor is, ha a hazai gyorsjelentési szezontól több rosszat, mint jót várnak. A Richter és az Egis már alaposan beigazolta a negatív várakozásokat, de az iparági környezet romlása és az erős forint miatt várhatóan a Mol sem fogja megörvendeztetni a részvényeseket. Egyedül az OTP-től várnak eredményjavulást a piaci szereplők, ám az eddigi árfolyamemelkedés láttán kérdéses, hogy mennyi tartalék van még a papírban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik