Poszt ITT

Meddig juthat a Skaliczki-csapat?

Parádésan rajtolt a magyar férfi kézilabda válogatott a németországi világbajnokságon. Az olimpiai kvalifikáció még nincsen bebiztosítva, de az már biztos, hogy csoportelső a Skaliczki-alakulat.

Nem a legjobb előjelekkel kezdte a magyar válogatott a szereplését a vébén, hiszen több kulcsjátékos (Laluska, Buday, Perez) nem utazott Németországba. A kapitány az esélyekről nem sokat beszélt, a legfontosabbnak azt tartotta, hogy a csoportjából továbblépjen az athéni olimpián negyedik csapat.

Nos a kezdet jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen a dánok elleni drámai csatát követően, sokkal magabiztosabban verte második skandináv ellenfelét a Skaliczki-gárda. A két győzelem egyben azt is jelenti, hogy a harmadik – a pont nélküli Angola elleni – csoportmérkőzésnek már nincsen tétje. Bárhogy végez a magyar csapat, biztosan csoportelsőként – maximális pontszámmal – már tovább lépett a legjobb 12 közé.

A szövetség célként az olimpiai kvalifikációt tűzte ki, ehhez a csapatnak a legjobb hét között kell végeznie a február 4-ig tartó tornán. Ugyan mi nem tartozunk az esélyesek közé, de ahogy Skaliczki a lapunknak elmondta, minden tornán van egy meglepetéscsapat. Talán idén mi leszünk azok…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik