Poszt ITT

Engedély a vércukorcsökkentő Pasuchacára

Törzskönyvezték Magyarországon a Pasuchaca nevű újabb perui gyógynövényből készült tablettát, amely a cukorbetegek kezelésére ad reményt.

A Pasuchaca VIBE olyan, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, amely ha önmagában nem is oldja meg mindenkinél ezt a problémát, segítségével – elsősorban a cukorbetegségre való hajlam esetén és az úgynevezett 2. típusú szerzett cukorbetegségnél – csökkenthető a vércukor szint. A törzskönyvezés szerint cukorbetegségre való hajlam esetén támogatja és helyreállítja az egyensúlyi állapotot.

A terméket az Országos Gyógyszerészeti Intézet két évi szigorú vizsgálata, minőségének, relatív ártalmatlanságának és hatékonyságának gondos értékelése, valamint külföldi klinikai tapasztalat elemzése után törzskönyvezte – mondotta Károlyfi László, a termék magyarországi bejegyzését bonyolító cég, a Rica Hungária Kft. igazgatója.

A Dél-Amerikában található gyógynövény, a Pasuchaca gátolja az inzulin fehérjékhez kötődését, és így több aktív inzulin marad a vérben, fokozza a sejtek inzulin érzékenységét, javítja a sejtekben a cukorfelvételt, azaz csökkenti a vércukor tartalmát. – állapította meg több tudományos publikáció. A termék november 15-től a Hungaropharma forgalmazásában már a patikákba kerülhet. A készítmény az OGYI előírása szerint csak gyógyszertárakban forgalmazható. A termék rövidesen a környező országokba, Ausztriába, Romániába, Oroszországba és Csehországba is eljut.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik