Otthon

Ez az új trend válthatja a konyhaszigeteket otthonainkban

Getty Images
Getty Images

A konyhaszigeteket régóta a luxus dizájn megtestesítőjének tekintik, a népszerű bútort számtalan új funkcióval látták el az utóbbi időben a tervezők, akik a stílusra is odafigyeltek, viszont a trend most megfordulhat, írja az ELLE.

A cikk szerint ugyan tényleg jól mutat a konyhasziget, és akár hasznos is lehet, sokan nem gondolják át, hogy mire fogják valóban használni, így az hamar feleslegessé válik. Pedig a konyhaszigetet lehet egyfajta bárpultként, asztalként, vagy tálalóként is használni, tehát az ötletek tárháza széles.

A lap által idézet lakberendezők szerint ugyan a konyhaszigetek nem tűnnek majd el végleg az otthonokból, jelentősen átalakulnak 2025-ben. Arra számítanak ugyanis, hogy jövőre már a nyitott koncepciójú pultok lesznek a legnépszerűbbek. Ezeket konyhai félszigetek és nyitott konyhaszigetek néven is ismerhetjük.

A konyhai elem lényege, hogy a konyhapult végén helyezkedik el úgymond a konyhai sziget, tulajdonképpen meghosszabbítja azt. Ezáltal a konyhasziget már nem körbejárható, de funkcióit ugyanúgy betölti, mégsem vesz el annyi helyet a helyiségből.

Getty Images

A nyitott konyhaszigetek mellett szólhat az is, hogy újdonságként hatnak a lakásban, és kisebb ingatlanokban is kialakítható, ahol egy klasszikus értelemben vett konyhasziget már nem férne el. Vagy ha éppen annak a helyére a lakás tulajdonosa inkább egy étkezőasztalt helyezne el.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik