Otthon

Ezt a három virágot februárban el kell ültetni

Getty Images
Getty Images

Ahhoz, hogy tavasszal színpompában gyönyörködhessünk a kertben, egyes virágokat már februárban el kell ültetnünk, írja az agroinform.hu.

A cikkben említett három növény közül az egyik a bugatölcsér, amely egy igazán dekoratív növény. Virágai a szivárvány megannyi színében pompáznak, melyek sok nektárt termelnek, így nagyon népszerűek a méhek, a pillangók, sőt, eredeti élőhelyükön a kolibrik körében is. A bugatölcsér szereti a napfényt és a meleget, talajban pedig a tápanyagban szegény, agyagos, termékeny és jó vízelvezetésű az ideális számára. A bugatölcsér igényli a trágyázást, és a tápoldatozást is, melyre a tavasz vagy az ősz az ideális időpont. Évente ajánlatos megmetszeni a növényt, mely során el kell távolítani a beteg vagy sérült leveleket.

Szintén februári ültetést kíván meg a Brazíliában őshonos paprikavirág. Az egynyári dísznövény körülbelül 30 cm-es a magassága, levelei pedig igazán különlegesek, hiszen szív alakúak. Virágai piros, rózsaszín és lila színek mellett még megannyi árnyalatban pompáznak. Egész nyáron virágzik, így igazán közkedvelt. Akár a virágágyásban, akár a balkonládában is igazán jól mutat. Gondozása egyáltalán nem nehéz, de igényli a rendszeres öntözést és a tápanyag utánpótlást. A kert napos részébe ültessük, tanácsolja a cikk szerzője.

Végül, de nem utolsó sorban a méltán népszerű petúniát is februárban kell elültetni. Trombita formájú virágai elképesztően sokféle színben jelennek meg, és ráadásul a gondozása sem igényel túl sok feladatot. Ez a Dél Amerikából származó egynyári növény 25-30 cm magasra nő. Egyes változatoknak csüngő hajtásai vannak, amelyek akár az egy méteres hosszúságot is képesek elérni. A petúnia dugványozással vagy magról szaporítható. A magvetés legmegfelelőbb időpontja februárban van, de ha lemaradtunk róla, áprilisig még bepótolhatjuk. A magokat tőzegalapú virágföldbe vessük és csak vékonyan takarjuk be földdel. Miután 3-4 levelet is növesztettek, ültessük cserepekbe, és ha jó az idő, ültessük ki a virágágyásba.

Kapcsolódó
Ezt tegyük a vízbe, hogy tovább bírja a vágott virág
Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a vázás virágokat illetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik