Otthon

Kínaiul is hirdetnek már ingatlant Szegeden

Henning Kaiser/picture alliance via Getty Images
Henning Kaiser/picture alliance via Getty Images

Komoly aggodalommal töltötte el a szegedi Béketelepen élőket a BYD elektromos autógyár érkezése: leginkább amiatt aggódtak, hogy a még csak most kiépülő új lakópark, ahova főleg kisgyermekes családok költöztek hitelből épített ingatlanokba, teljesen elértéktelenedik. Egyelőre viszont úgy tűnik, hogy ennek az ellenkezője zajlik, írja a Délmagyar.hu.

A lap cikke szerint a város legdrágább területévé vált néhány hét alatt ez a rész. A szeged.hu szúrta ki a legextrémebb ingatlanhirdetést: egy 100 négyzetméteres, egyébként különösebb extrák nélküli ingatlant 2 millió forintos négyzetméteráron hirdetnek. A megszokott, magyar nyelvű leírás mellett pedig már kínaiul is olvashatók a tavaly épült ház adatai., nem véletlenül, hiszen ez az árszabás magyar vevők számára valószínűleg nem lesz túl vonzó.

A Délmagyar.hu megkereste az ingatlan értékesítőjét, aki elárulta: a tulajdonos csak próbát szeretne tenni, hogy ennyi pénzért is elkelne-e a háza.

Jelenleg egyébként Szegeden az újépítésű ingatlanok négyzetméterára valamivel 1 millió forint felett van, vagyis dupla áron kínálnak az épülő gyár mellett házat. Szintén Béketelepen van egyébként négyzetméterár alapján számolt második legdrágább eladó otthon, az közel 1,7 millió forintos négyzetméterárhoz azonban ez esetben egy luxusingatlan tartozik medencével, hőszivattyúval. A 360 négyzetméteres villa 599 millió forintba kerül.

Kapcsolódó
13 éve várják a lakók a XIII. kerületi társasház befejezését
Rémálommá vált a lakásvásárlás a belvárosban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik