Otthon

Egy séf elárulta, mi a tökéletes krumplipüré titka

Getty Images
Getty Images

A krumplipüré sokak kedvenc körete, de elkészítése nem mindig sikerül tökéletesre. Most viszont egy séf mondta el, mit hibáznak el a főzés során a legtöbben, írja a Mirror.

Rosemary Gill, egy bostoni székhelyű főzőiskola igazgatója a TikTokon rendszeresen jelentkezik különböző praktikákkal, és ezúttal a krumplipüré volt soron.

A praktika meglehetősen egyszerű, mégis csak kevesen gondoltak eddig rá.

A krumplit tejbe áztassuk, ne vízbe. A krumpli olyan, mint a tészta, mindkettőből keményítő szabadul fel a főzés során. A tészta esetében ez rendben is van, de a krumplipüré esetében a tej ad egyfajta krémességet a burgonyának, és így a tejszínre sem lesz szükségünk

– magyarázta.

Ez egyébként a kommentek alapján bevált recept, valaki évek óta így készíti a krumplipürét, és imádja, valaki pedig a videó hatására próbálta ki és a visszajelzése szerint tényleg működik a trükk, amire alig néhány nap alatt több mint 300 ezer lájk is érkezett a közösségi oldalon.

@177milkstreet Simmer your mashed potatoes in milk, not water! Potatoes are like pasta, in that they leach starches into their cooking liquid. In the case of pasta, you want to reserve some of that liquid to give sauce a luscious shine and bind it to the noodles. In mashed potatoes, cooking in milk, and preserving that starchy liquid, gives your potatoes a natural creaminess and allows you to skip the weighty heavy cream. #MilkStreetCookingSchool director Rosie Gill demonstrates. #milkstreet #milkstreetrecipes #milkstreetsides #sidesrecipes #thanksgiving #thanksgivingrecipes #potatoes #potatorecipes #mashedpotatoes #mashedpotatorecipes #vegetables #milkstreetrecipes #holiday #holidayrecipes #food #cooking #easyrecipes ♬ original sound – Milk Street

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik