Otthon

Itt kap 110 milliós új otthont a lakáslottó nyertese

OTP Bank
OTP Bank

Mager Andrea és Csányi Sándor, a Szerencsejáték Zrt. és az OTP vezetői hétfőn jelentették be, hogy augusztus végétől visszatér a lakásnyeremény. Közölték: az egyelőre egyszeri akciót augusztus 28-tól, jövő hétfőtől indul, az elmúlt évtized egyik legnagyobb értékű hazai tárgynyereményével, egy mintegy 110 millió forint értékű budapesti lakással.

Az ingatlanról Csányi elmondta, hogy a penthouse jellegű lakás a főváros tizedik kerületében, Kőbányán a Somfa ligetben épül, a kampány végére készül majd el teljesen.

A Portfolio most részletesebben is utána nézett, hogy mit lehet tudni a kisorsolásra váró ingatlanról. Mint írják, a projekt hetedik ütemében, a Somfa utca 5/a szám alatt 144 darab lakás készül. A beruházás honlapja szerint a földszinten 23 kertkapcsolatos lakás, az I-V. emeleteken 117 lakás, a VI. emeleten pedig 4 tetőteraszos penthouse lakás létesül.

A telken belüli parkolást az épület pinceszintjén kialakításra kerülő teremgarázs biztosítja 117 parkolóhellyel, emellett 28 felszíni beálló is helyet kap.

OTP Bank

A lap cikke szerint sokan felkapták a fejüket és mosolyogtak azon, amikor egyes hírportálok a címben a kőbányai és a penthouse szót együtt említették, noha az előítéleteken kívül ennek nincs értelmezésbeli akadálya. Tény, hogy az utóbbi években a “penthouse” kifejezést gyakran olyan ingatlanokra is használják, amelyek nem felelnek meg a szó hagyományos értelemben vett jelentésének. A penthouse ugyanis azon kívül, hogy legfelső emeleti lakást jelent, egyfajta presztízsértékkel is bír.

A mai értelemben a múlt század 20-as éveiben a New York-i társasházak legfelső lakásaira kezdték el először használni a kifejezést, ami mára szinonimája lett a magas minőségnek, az egyediségnek és a luxusnak. Amellett ugyanis, hogy legfelső emeleti lakásról van szó, a kritériumok között szerepel az átlagnál nagyobb belmagasság, a nagy, akár a lakás alapterületénél is nagyobb terasz, a panorámás, sőt körpanorámás kilátás, vagy a saját, a lakásba nyíló lift megléte, mindez az átlagosnál magasabb minőségű anyagok beépítése mellett.

A Portfolio elemzése szerint ezek alapján tehát egy kőbányai lakás is nevezhető penthouse-nak, ha az a fenti kritériumoknak megfelel, még akkor is, ha a X. kerület, árazásban a fővárosi átlag alatt marad.

Kapcsolódó
Egy ház csodával határos módon nem égett le a hawaii tűzvészben
Pedig már a tulajdonosai is temették az otthonukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik