Otthon

Így tűnnek el a zoknik a mosógépből

Getty Images
Getty Images

Hová tűnnek a félpár zokni a mosógépből? Alighanem megvan a válasz erre a hosszú ideje milliókat foglalkoztató kérdésre, írja a Today.

A közelmúltban került fel egy videó a TikTokra, amelyből kiderül, mi állhat a rejtély hátterében. A felvételt készítő felhasználó leszedte a mosógépének az előlapját, ahol egy maroknyi zoknit talált a dobon kívül.

@d7customz Do you ever wonder where your socks go? 🧦 #screammovie #fypシ゚viral #washerhacks #socks#maintenance ♬ original sound – GLOSS

Korábban a Houstonban élő Gilly Alves is hasonló felfedezést tett, videóját több millióan látták a legnépszerűbb közösségi oldalon. A lapnak most arról beszélt, nemcsak a saját zoknijai kerültek elő, hanem a korábbi lakóké is.

@gillyaalves1 Think of the millions of lose socks that have been trapped in washing machines! 😱 #mindblown #lifehack #laundryhack #putyouon #fypシ #gay #socks #late ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

A Today által megkérdezett szakemberek megerősítették, hogy ez tényleg lehetséges. Jerrod Kappler, a háztartási gépeket gyártó GE Appliances vezérigazgatója elmondta, amennyiben a felhasználók túlpakolják a mosógép dobját, akkor a legkisebb ruhák, mint például a zoknik a dob szélére tolódva becsúszhatnak a mögé, a mosógép belsejébe.

Morgan LaLonde, a Whirlpool brandmenedzsere azt mondta, a mosógép eleje és a dob között azért van egy űr, mert a mosási ciklus alatt csak így tud normálisan üzemelni az eszköz.

A megoldás. Ne terheljük túl ruhákkal a dobot

– mondta.

A másik eshetőség az, hogy ha mosás után egyszerre ragadjuk meg az összes ruhát, akkor a dob szélén a zoknik simán eltűnhetnek.

Mielőtt bárki kipróbálná, hogy szétszedi a mosógépét, mindenképpen áramtalanítsa az eszközt és tájékozódjon róla, hogy mi a szakszerű szerelési mód, nehogy kárt tegyen benne.

Kapcsolódó
Titkos szobát találtak az új házukban, beleborzongtak
Ezt alighanem bárki nyugtalanítónak találná.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik