Otthon

Energiahatékonyság: most duplán megéri

Otthonunk energiahatékonyságának növelése a megtakarításon túl kézzelfogható anyagi előnnyel jár. Az E.ON tanácsadással is segít.

A klímaválság mellett az elmúlt időszak energiaárváltozásai is ráirányították a figyelmet az energiahatékonyság növelésére és a zöld megoldások fontosságára. Az energetikai felújítás során a lehetőségek választéka egyre szélesebb: a termelésben a napelemek, az okos felhasználásban a hőszivattyúk, az otthoni elektromosautó-töltők, valamint az okosotthon-megoldások is elérhetőek már. De hogyan lehet egyszerre csökkenteni az elfogyasztott energiamennyiséget, tervezhetőbbé tenni a fogyasztást, növelni az otthon komfortját és a környezetet is megóvni a lehető legkisebb ráfordítással? A legjobb döntés meghozatalához szakember segítségére is szükség lehet – kihez forduljunk, ha változtatni szeretnénk?

Az E.ON díjmentes, online energetikai tanácsadása segít orvosolni a problémát: olyan egyedi, személyre szabott javaslatot készít a családi, sor-, vagy ikerházban lakóknak, amelyben a leghatékonyabb energiatermelési és -felhasználási megoldásokat részletezi. A tanácsadáshoz csupán az E.ON online felületén lévő felmérést kell kitölteni, válaszolva az épület műszaki paramétereivel és az energiafelhasználási szokásokkal kapcsolatos kérdésekre. A megadott válaszok alapján az energiacég e-mailben küldi vissza az adott ingatlanra szóló energetikai felújítási javaslatot. Ez magában foglalja a pontos műszaki tartalmat is, amelynek alapján a szabadon választott kivitelezővel elkezdhető a felújítás.

Annak érdekében, hogy az energiahatékony megoldásokra váltás a lehető leggyorsabban megtérüljön, az E.ON a díjmentes tanácsadás mellett anyagi ösztönzőkkel is támogatja az otthonok energiahatékonysági felújítását. Ha a tanácsadási dokumentum elkészítése után egy éven belül befejeződik a kivitelezés, és legalább egy, a szolgáltató által javasolt beruházás (kivétel napelemrendszer telepítés) megvalósul, akkor az ügyfél díjat kaphat az E.ON-tól. Ehhez hőszigetelésnél 12, nyílászárócserénél 10, fűtéskorszerűsítésnél 5 gigajoule éves megtakarítást kell elérni. Az energiamegtakarítás igazolásáról szóló dokumentumokat fel kell tölteni az E.ON oldalára, amelyeket független szakértő hitelesít, akit az E.ON bíz meg saját költségén. Amennyiben az auditor szakértő is visszaigazolja a megtakarítások fenti mértékét, az E.ON beruházásoktól függően 20.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig is díjazza az adatszolgáltatást. Ha pedig az ügyfél az E.ON-nal végezteti el a hőszivattyú telepítését, úgy az ügyfél további 100.000 Ft kedvezményre is jogosult, garantálva, hogy az okos, tudatos energiahasználat még jobban megérje.

További információ: Energetikai tanácsadás (eon.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik