Otthon

Ezt tervezik a villával, ahol Berlusconi bunga-bunga szexpartijait tartották

Piero CRUCIATTI / AFP
Piero CRUCIATTI / AFP

Múzeummá alakíthatják át a nemrégiben meghalt Silvio Berlusconi milánói villáját, írja a Guardian.

A 86 éves korában elhunyt Berlusconi az 1970-es években vásárolta meg a Villa San Martinót, és sokáig ez volt az otthona is. Fogadott itt milliárdos üzletembereket, zajlottak a házban politikai egyeztetések és itt szervezett a néhai kormányfő bunga-bunga szexpartikat is.

Berlusconi végrendelete jövő héten lesz nyilvános, de a Forza Italia egyik politikusa már megszellőztette, hogy az ingatlanból valószínűleg múzeum lesz, és Berlusconi hozzátartozói körében is általános támogatásnak örvend az ötlet.

Az Il Messaggero című olasz lap információi szerint a terv az, hogy a villát előbb privát csoportok bérelhetnék ki, majd a nagy nyilvánosság előtt is megnyitnák.

A 70 szobás villában van Rembrandt és Titian festmény és több száz portré is, melyek közül jó néhány Berlusconiról készült. Itt őrzik az olaszokkal kötött szerződését is Berlusconinak, amit az állami tévében szignózott és amelyben alacsonyabb adókat, több munkahelyet és az infrastruktúra kiépítését ígérte a 2001-es választások előtt.

A házban lévő könyvtárban több mint tízezer könyv található, például Winston Churchull és Margaret Thatcher életrajza is.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik