Getty Images
Otthon

Látványos a volumencsökkenés az ingatlanpiaci adásvételek számában

A Duna House (DH) becslése szerint novemberben 8000 ingatlan-adásvétel volt Magyarországon, ami októberhez képest 4 százalékos, 2021 novemberéhez képest 27 százalékos csökkenés – közölte az ingatlanközvetítő csütörtökön az MTI-vel.

Éves szinten a Duna House becslése alapján több mint 118 ezer adásvétel zajlott eddig a magyarországi ingatlanpiacon, amely éves összevetésben 21 százalékos volumencsökkenés.

A hagyományosan leggyengébb hónap, a december előrejelzésével kalkulálva 125-127 ezer ingatlanpiaci tranzakcióval az elmúlt 8 év leggyengébb évét fogja zárni a magyarországi ingatlanpiac, annak ellenére hogy az első fél évben még szinte a tavalyi szinten állt – írta közleményében a Duna House.

Arra is kitértek, hogy a cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkájának a hitelközvetítő Credipass-nak a magyarországi adatai alapján a hitelpiacon is folytatódott a visszaesés. Novemberben a Credipass becslése alapján 60 milliárd forint jelzálogcélú hitel realizálódott, ami a tavalyi adathoz képest 46 százalékos, az előző hónaphoz képest 12 százalékos csökkenés.

Ajánlott videó