Otthon

Turisták tucatjai jelentek meg egy nő otthonánál, miután egy csaló meghirdette azt a Bookingon

Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images
Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Megdöbbentő csalásnak esett áldozatául egy London északi részén élő nő, miután több tucatnyi turista foglalt szállást az otthonában a Bookingon felületén keresztül, írja a BBC.

A lap cikke szerint júliusban Ausztráliából, Hongkongból, Szaúd-Arábiából és Los Angelesből is érkeztek vendégek Gillian lakásához, de mindenkivel közölte, hogy sajnos ő nem adja ki az ingatlanát.

A booking.com ügyfélszolgálatánál szinte azonnal jelezte a csalást. A cég azóta közölte, eltávolították az érintett hirdetést a honlapról.

Gillian a BBC-nek arról beszélt, először július 4-én kopogtak az ajtaján. Egy nagyon fáradt nő volt az Hongkongból a lányával.

Azt mondták, a házamban foglaltak szállást. Azt feleltem nekik, hogy biztosan nem, mert nincs fent a booking.com-on. Pár órával később újabb három vagy négy ember érkezett az otthonomhoz, akik szintén azt közölték, a booking.com-on foglaltak hozzám. Az egész világról jöttek, nem hittem el

– emlékezett vissza.

Összesen körülbelül százan jelentek meg a nő otthonánál július 4. és július 29. között, akiknek ezután rögtönzötten kellett új szállás után nézniük a tartózkodásuk idejére.

A nő egyébként megtalálta a hirdetést a Bookingon, amihez a képeket egy másik portálról szedték le.

A booking.com később minden érintettől elnézést kért.

Kapcsolódó
Rabszolgakunyhót távolítottak el az Airbnb-ről
A ház jelenlegi tulajdonosa azzal védekezett, a korábbi tulaj nem adott neki hozzáférést a hirdetéshez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik