Otthon

Kastélyszerű villát vett rekordáron Brad Pitt

Jeff Spicer/Getty Images
Jeff Spicer/Getty Images

Brad Pitt 40 millió dollárért, átszámítva körülbelül 16 milliárd forintért vásárolt meg egy villát Kalifornia Carmel Highlands nevű előkelő kisvárosában, és ezzel adás-vételi rekordot döntött a közösségben, írja a Dirt.

A háznak nem akármilyen története van, ugyanis Charles Sumner Greene nagynevű amerikai építész tervezte több mint 100 évvel ezelőtt, 1918-ban.

Az ingatlant annak idején öt évig építették egy kansasi üzletember megrendelésére, majd a felújítások évtizedekig zajlottak ezt követően.

A villa leginkább egy középkori kastélyra hasonlít a kidolgozott kőfalazata, bonyolult elrendezésű szobái és toronymagas ablakai miatt, nem véletlenül nevezték korábban többször is mérnöki csodának.

Az otthon pontos paramétereiről korlátozottan állnak rendelkezésre adatok, de megközelítőleg 300 négyzetméteres lehet.

A telekhez saját partszakasz is tartozik, ugyanakkor mivel elég sziklás az övezet, nehéz az óceán megközelítése. Volt, hogy alagút építésével próbálták összekötni a vízparttal a házat, de erre végül nem adtak engedélyt a hatóságok.

Brad Pittnek egyébként van egy komolyabb villája a Los Angeles szomszédságában található Los Felizben, valamint egy a francia riviérán is, tehát meglehetősen széles az ingatlanportfóliója.

A most megvásárolt kastélyról itt találsz fotókat.

Kapcsolódó
Eladó a legendás Gucci-ház
55 millió fontot kérnek érte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik