Otthon

Megiramodtak az ingatlanárak Debrecen környékén

Getty Images
Getty Images

A Debrecen közelében fekvő településeken alig akadnak eladó házak, lakások, de amik vannak, azoknak az ára is az egekbe szökött az elmúlt években, írja összefoglalójában a haon.hu.

A lap körképe szerint Hosszúpályiban például a Debrecen felőli terület a legvonzóbb, de a községben még néhány utcában elszabadultak az ingatlanárak. Míg az előző két évben egy nem túl régi építésű, jó állapotú kertes házat 20 millió forintért lehetett megvenni, addig ma 40 és 60 millió forint közötti áron kínálják. Zara András polgármester azt mondta, hogy a telekár viszont nem változott, az egy és ötmillió forint között áll jelenleg Hosszúpályiban.

Ebesen az online hirdetések szerint egy kétszobás családi házért, ami gázkonvektorral és cserépkályhával fűthető fel több mint 30 millió forintot kérne el a tulajdonosa, de egy, a millennium környékén épült több mint 100 négyzetméteres, duplakomfortos, három szoba plusz nappalis kertes házat mintegy 80 millió forintra tartanak.

A mintegy 80 millió forintért hirdetett családi ház Bocskaikertben sem ismeretlen, itt kétszintes, teljeskörűen felújított, 174 négyzetméteres ingatlant találtak a lap munkatársai ezen az áron. Szőllős Sándor polgármester azt mondta, az ingatlanárak emelkedése egy folyamat eredménye.

Egyrészt jótékonyan hat az ingatlanárakra Debrecen közelsége, másrészt sokat segített a kormány kedvező család- és lakástámogatási rendszere. Sok CSOK-os ház épült, ezek az első hullámban 25, majd 35-45, most 50 millió forint fölötti áron keltek el, plusz telek. Ezt a tendenciát követve építettek vagy újítottak fel több házat Bocskaikertben

– fogalmazott.

Megiramodtak az ingatlanárak a Debrecentől 17 kilométerre fekvő Vámospércsen is, ott egy felújított, egyszintes, háromszobás családi házat több mint 45 millió forintért hirdettek az interneten.

A trendhez egyébként az is hozzájárul, hogy sokan költöznek el Debrecenből, a magas kereslet pedig felhajtóerővel bír az ingatlanárakra.

Kapcsolódó
Új csúcs a panellakások négyzetméterárában
Rég nem látott gyorsasággal kelnek el az idei év első félévében ezek a típusú ingatlanok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik