Otthon

Jégkockát tesznek a macskákra a legújabb TikTok-trendben, de nem ajánlott kipróbálni otthon

Kifejezetten nem ajánlott kipróbálni azt a macskagazdik körében terjedő TikTok-trendet, melynek lényege, hogy egy jégkockát tesznek a mit sem sejtő cica testére vagy fejére, írja a Newsweek.

A közösségi platform felhasználói körében azért lett felkapott ez a trend, mert a macskák teljesen rezignáltan veszik tudomásul, hogy egy jéghideg valamit rájuk tesznek, ugyanakkor szakértők szerint ez nem jelenti azt, hogy nem ártunk nekik.

@maurita.bo 🧊➕🐈‍⬛ pt.2/2 #icecube #catsoftiktok #challenge ♬ original sound – Mochi 🐱

JoAnna Puzzo, egy brit állatmenhely szakértője a lapnak arról beszélt, egyáltalán nem javasolják, hogy bárki ezzel szórakozzon, mert a házi kedvencekben szorongást idézhet elő.

Mint fogalmazott, a macskák egyébként sem különösen kedvelik, ha vizesek lesznek, ezért esetenként agresszívvá válhatnak a gazdákkal szemben.

Ugyan az új trend mókás az emberek számára, a cicák már annál kevésbé élvezik, még ha a legtöbb esetben nem is mutatják ki ezt.

Nem megoldás ez arra sem, hogy lehűtsük őket a nagy hőségben. Ha már ezt akarjuk elérni, akkor a jégkockát inkább egy tálba kell rakni eléjük, aztán ha kedvük tartja, nyalogatni kezdik. Ugyanakkor szakértők szerint a cicák jóval könnyebben szabályozzák a testhőjüket a kutyáknál, tehát a legnagyobb meleget is jobban kezelik.

Kapcsolódó
Kísértetiesen hasonlít Zorróra ez a macska
A kommentelők szerint ezt a mintát még Antonio Banderas is megirigyelné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik