Otthon

Borsilókból készítettek egyedi lakóházakat

Levs Architecten
Levs Architecten
Alattuk étterem működik, de ez nem zavarja a lakókat.

A holland Levs Architecten építész cég Harbour Club néven különleges fejlesztést valósított meg Amszerdamban. Ennek keretében a tengerparton felújítottak egy 1901-ben épült hajózási terminált, melynek legfigyelemreméltóbb része, hogy a helyszínen lévő egykori ipari borsilókat egyedi tetőtéri házakká alakították át, írta a Newatlas.

Levs Architecten

A silókat eredetileg ömlesztett bor tárolására használták. Lakóházakká alakításuk során annak érdekében, hogy az emberek biztonságosan élhessenek bennük, először gondosan megtisztították azokat a káros maradványok nyomaitól, szigetelték a hatalmas szerkezeteket, miközben hatalmas nyílászáróknak vágtak helyet, és kényelmes belső tereket alakítottak ki.

A borsiló-házak három emeletén elosztva étkező, konyha, nappali, hálószoba és fürdőszoba található.

A 20. század eleji hajózási terminál földszinti részén étterem működik, ennek tetején zöldtetőt alakítottak ki a vízvisszatartás, a hőelnyelés és az étterem és a lakók közötti hanggátlás érdekében.

Azt gondolhatnánk, hogy a vendéglátóhely felett lakni túl zajos lehet, ám a Levs Architecten olyan hangszigetelést alkalmazott, amely biztosítja, hogy a két terület ne érintkezzen közvetlenül, csökkentve a vibrációt és a hanghatásokat.

A kikötő utcai frontja közösségi térré vált, amelyen az étterem terasza és a gyalogosok osztoznak.

Kapcsolódó
Így alakul az ingatlanok ára a borvidékeken
A magyarországi borrégiók közül a Balatoni borrégióban a legdrágábbak a szőlőültetvények és az ingatlanok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik