Otthon

Eladják a díjnyertes „láthatatlan házat”

Tízmillió ausztrál dolláros, átszámítva a több mint kétmilliárd forintos kikiáltási áron aukcióra bocsátják az ausztráliai Blue Mountains Nemzeti Park egyik látványosságának számító díjnyertes házat, írja a Mansion Global.

A Peter Stutchbury Architecture által tervezett és kivitelezett ingatlan RIBA-díjat is bezsebelt már és ez volt az év ausztrál háza 2014-ben.

A szakemberek koncepciója az volt, hogy teljesen integrálják a környezetbe a villát, miközben az egy kényelmes menedéket is nyújtson a tulajdonosoknak.

A hatalmas telken elhelyezkedő ingatlan éppen azért kapta a láthatatlan ház jelzőt, mert tökéletesen sikerült beleolvasztani azt a természetbe.

Állítják róla, hogy építészeti mestermunka, mert bár futurisztikus dizájnelemek sokasága található meg benne, a fenntarthatóságra is törekedtek a tervezők.

Ami a belteret illeti, van benne egy kandalló, egy jókora étkező. Az öt hálószoba mindegyike a tájra néz és három fürdőszobát is kialakítottak benne kényelmi okok miatt.

Található a házban egy iroda, egy konditerem, egy feszített víztükrű kültéri medence és spa részleg is, valamint több terasz is nyílik a szobákból a különböző szárnyakban.

A láthatatlan házról itt találsz még több képet.

Kapcsolódó
Hivatalosan sincs már háza a világ leggazdagabb emberének
Lekerült Elon Musk nevéről a kaliforniai villa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik