Otthon

A Pantone bejelentette, melyik lesz az év színe 2022-ben

Lerántotta a leplet a 2022-es év színéről a Pantone, külön érdekesség, hogy a cég idén először egy új színt választott meg erre a címre, írja a CNN.

A döntés értelmében a következő esztendő az úgynevezett Very Peri színárnyalaté lesz, ami a hivatalos megfogalmazás szerint a kék állandó nyugalmát ötvözi a piros energiájával.

Fontos volt számunkra, hogy egy új színnel rukkoljunk elő, mert új víziónk van már a világról. Szó szerint ez a legboldogabb és a legmelegebb az összes kék árnyalat közül. A piros árnyalat miatt a megújulás megerősítő érzését kelti

– mondta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója.

Pantone

 

Laurie Pressman, a cég alelnöke hozzátette, a koronavírus-járvány miatt számtalan kihívással kellett szembenéznie az emberiségnek, és nem tudjuk, mit hoz majd a holnap. Szerinte a kíváncsiság az, ami átsegíthet bennünket ezen az időszakon.

Ezt hívjuk mi bátor kíváncsiságnak

– fogalmazott.

A 2022-es év színe tehát összességében egy szebb jövőt szimbolizál.

A Pantone egyébként évtizedek óta arra törekszik, hogy az év színével reagáljon az aktuális élethelyzetre, a globális folyamatokra. Vallják, hogy a színek szerves részét képezik a hétköznapjainknak, amit mindenki természetesnek vesz, mégsem fordítunk rájuk kellő figyelmet.

Kapcsolódó
Bejelentette a Pantone a 2021-es év színeit
2016-ban fordult elő, hogy két színt választottak az év színének. Akkor a Pantone a Rose Quartz nevű rózsaszínt és a Serenity lett az év színe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik