Otthon

Havi 280 forintnyi összegért kínál minilakásokat az IKEA Japánban

A bútorgyártó ezzel új ajtókat nyitott meg maga előtt, és belépett az ingatlanpiacra is.

Az ingatlapiacon terjeszkedő svéd bútorgyártó, az IKEA japán leányvállalata olyan olcsón kínál lakhatást – 10 négyzetméteres minilakások formájában –, hogy azt még forintban is ki lehetne fizetni két darab aprópénz segítségével. A Business Inside azt írja, hogy a cég az új, Tiny Homes, azaz Apró otthonok elnevezésű kampányának részeként a japán főváros, Tokió nyüzsgő Sindzsuku negyedében ad bérbe teljesen bútorozott minilakásokat havi 99 japán jenért (280 forintnak megfelelő összegért).

A vállalat a héten tette közzé a lakások alaprajzát, amelyen látható, hogyan osztják fel a teret. Az alaprajz szerint a lakásoknak lesz egy külön galériája, a konyhasarok, a fürdőszoba és a mosógép elhelyezését pedig az alsó szinten tervezik megoldani.

Míg a közüzemi díjakat a bérlők fizetik majd, a lakást olyan IKEA bútorokkal rendezik be, amelyeket direkt úgy terveztek, hogy illeszkedjenek a szűkös térbe.

Az IKEA híres plüsscápáját, Blahaj-t használta fel az otthon népszerűsítésére. A tokiói „Blahaj ingatlanirodák”, ahol az érdeklődők további információkat kaphatnak ezekről az apró lakásokról, november 11-től 30-ig az IKEA sindzsukui, december 1-től 3-ig pedig a sibujai áruházában lesznek nyitva.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

IKEA JAPAN (@ikeajapan) által megosztott bejegyzés

A Sora News nevű japán honlap szerint az apró otthonokat rövid távú bérleti szerződésekkel adják majd ki 2023. január 15-ig. Akik jelentkezni szeretnének egy ilyen lakásra, azoknak egy ingyenes IKEA Family tagságra is jelentkezniük kell, hogy jogosultak legyenek.

Az IKEA Japan szóvivője az Insidernek elmondta, hogy jelenleg egy sindzsukui lakás áll rendelkezésükre  – melyet a lenti videóban lehet megcsodálni –, de arról nem kívánt nyilatkozni, hogy összesen hányan jelentkeztek olyanok, akik kivennék ezt a lakást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik