Otthon

Ilyen lesz a világ legnagyobb 3D-nyomtatott városrésze

Icon
Icon

Az Icon amerikai építőipari vállalat a Lennarral együttműködve építi meg hamarosan a világ legnagyobb, kizárólag 3D-nyomtatású házakból álló városrészét, írja az Architectural Digest.

Az Austinban megvalósuló projekt kivitelezése várhatóan 2022-ben kezdődik majd el, és a tervek szerint összesen 100 egyszintes házat fognak elhelyezni a területen.

A fejlesztést egy innovatív, Vulcan nevű 3D-nyomtatóval hajtják végre, amely a cégek tájékoztatása szerint energiahatékony otthonok előállítására képes sokkal gyorsabban, kevesebb hulladékkal és nagyobb tervezési szabadsággal, mint a hagyományos építési módszerek, mindezt az előzetesen meghatározott ütemtervhez és költségvetéshez alkalmazkodva.

Icon

Az ingatlanok maximális mérete körülbelül 280 négyzetméter lehet és szerkezetük hosszabb ideig bírja, mint egy tradicionális módon felhúzott épület. Ellenállnak az extrém időjárási körülményeknek és természeti katasztrófák esetén is nagyobb védelmet nyújtanak.

Az Icon mostanáig két tucat 3D-nyomtatott házat adott át az Egyesült Államokban és Mexikóban.

A cég hitvallása, hogy a globális lakhatási krízisre megoldást találjanak és technológiájukat világszerte az emberek rendelkezésére bocsátsák. Állításuk szerint csak Amerikában ötmillió újlakásra lenne ma szükség, amit ők képesek lehetnek pótolni.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik