Otthon

Kendert termeszt a Beatles legendája

MTI/EPA/Richard Wainwright
MTI/EPA/Richard Wainwright
Saját sört is készít a 79 éves világsztár.

Sir Paul McCartney elárulta, hogy kendert termeszt birtokán, hangsúlyozva, hogy egy rendelet értelmében el kell rejtenie a terményeket, hogy a tizenévesek ne lopják el a növényeket, írta a Daily Mail.

A  Beatles  sztárja 79 évesen kendert, tönkölybúzát, rozsot és borsót termeszt Kelet-Sussexben peasmarshi birtokán.

A világsztár gazdaságában termesztett kender – amelyet engedéllyel lehet az Egyesült Királyságban termeszteni, de úgy, hogy idegenek nem juthatnak a közelébe – olyan növény, amely ugyanabból a fajból származik, mint a kannabisz, azonban ez a fajta nagyon alacsony tetrahidrokannabinol (THC) szintet tartalmaz.

Több mint 20 éve foglalkozom biogazdálkodással. A birtokon nem használunk semilyen peszticidet vagy műtrágyát

– mondta a sztár.

Paul saját sört is készít egy másik farmján termő komlóból. Az ital nincs kereskedelmi forgalomban, de híres barátainak küld belőle, köztük például a Rolling Stones gitárosának, Keith Richardsnak.

Évekkel ezelőtt hallottam, hogy a szomszédunk eladna egy földterületetet. Megvettem, és azon komlót kezdtem termelni, hiszen a Sussex-i régió régebben híres komlótermesztési terület volt

– emlékezett a Beatles legendája.

S hogyan lett saját sör?

Elmentem egy helyi sörfőzőhöz a közeli faluban, megkértem, csináljon nekem sört. Én megtermelem hozzá a komlót, ő elkészíti, így teljesen bio sör készül

– mondta a lapnak Paul McCartney.

Kapcsolódó
Eladó Bruce Willis álomszép birtoka
A hírek szerint az eladásról legfiatalabb lánya és felesége döntött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik