Otthon

Külföldi ingatlanvásárlókat keres a paradicsomi szigetország

Getty Images
Getty Images

A világjárvány miatt az irodai munkavégzés visszaszorult, megszűnt az ingázás, ami sokakat elgondolkoztatott, hogy új otthon után kellene nézni. Mauritiusnak pedig ez remek alkalom, hogy a nemzetközi ingatlanbefektetőket a partjaira csábítsa, írja a CNN.

Az Indiai-óceánban található szigetállam, amely nemrégiben újranyitotta a kapuit a beoltott turisták előtt, főként kedvező időjárási körülményeiről, érintetlen partszakaszairól és azúrkék színű tengeréről ismert világszerte. Sokszor csak a földi paradicsomként hivatkoznak rá.

Ken Poonoosamy, az ország gazdaságáért felelős tanács vezérigazgatója arról beszélt, a sziget a 2000-es évek eleje óta udvarol a külföldieknek, hogy vásároljanak náluk ingatlanokat, ekkoriban a jogi szabályozást is leegyszerűsítették.

Az azóta eltelt két évtizedben hárommilliárd dollárt értékű beruházás valósult meg Maruitiuson, de a járvány elcsendesedésével kibővítették a programot.

Ennek eredményeként több neves ingatlanfejlesztő is villákat kezdett el építeni a szigeten, melyeket várhatóan külföldieknek értékesítenek majd.

Van köztük egy hálószobás privát apartman és hatalmas, hat hálószobás tengerparti villa is, abban viszont az ötletgazdák biztosak, hogy mindegyik nagyon hamar gazdára talál majd.

Kapcsolódó
Van olyan Tisza-parti település, ahol nincs már eladó nyaraló
Felértékelődtek az üdülőövezeti ingatlanok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik