nestron
Otthon

Így néznek ki a földrengésbiztos és tűzálló miniházak

A szingapúri székhelyű Nestron cég 2013-ban kezdte kikísérletezni a 7-es erősségű földrengésnek és a 10-es erősségű tájfunoknak ellenálló miniházait, melyek külső falai legalább két órán át, a belső falak pedig legalább egy órán át tűzállóak, írta az Inhabitat.

Kapcsolódó
Két miniházból így lesz egy tökéletes otthon
Ha kicsi a ház, told meg még eggyel!

A fejlesztések olyan jól sikerültek, hogy az acélvázas házak gyártása több méretben elkezdődött, és azokat  a világ bármely pontjára kiszállítják.

A cég jelenleg négy modellt kínál, amelyek mindegyike 100 százalékban előregyártott, intelligens funkciókkal és zöld technológiával felszerelt. A tervezők úgy ítélték meg, hogy a házak készre gyártása a leghatékonyabb, hogy elkerüljék a vállalkozókkal és vevőkkel a vitákat.

A házak különböző szín- és stílusválasztékkal testre szabhatók. Az ügyfelek akár kedvenc bútoraikat is kiválaszthatják, így az minden berendezéssel együtt érkezik a megrendelőhöz.

A testreszabási folyamat részeként az ügyfelek zöld funkciókat adhatnak a házhoz, például napelemeket és komposztáló WC-t.

Az építési folyamat során felhasznált anyagok 90 százaléka újrahasznosítható.

Ami szintén fontos: minden modellhez 50 éves garancia jár.

A házakról további fotók IDE KATTINTVA találhatók.

Kapcsolódó
Egy nap alatt felépül a kétszemélyes otthon
Előnye, hogy amilyen gyorsan összeszerelhető, olyan gyorsan lebontható, és máshol felállítható.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.