Otthon

Beigazolódott a legtöbb kutyagazdi meggyőződése

Getty Images
Getty Images

Az ember legjobb barátaiként ismerjük őket, de vajon féltékenyek-e a kedvenceink, amikor megsimogatunk egy másik kutyát?

A felmérések szerint a gazdik többsége azt gondolja, hogy igen a válasz, ennek apropóján új-zélandi kutatók tudományosan is utána mentek a kérdésnek, írja a New Zealand Herald.

A Psychological Science folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kutyák valóban féltékeny magatartást tanúsítottak a felmérésben, még akkor is, amikor csak el kellett képzelniük, hogy gazdájuk kapcsolatba lép egy potenciális riválissal.

A kutatás rámutatott arra is, a kutyák miként mutatják ki a féltékenységüket. Ez a viselkedés főként akkor jelentkezett, amikor gazdájuk egy vélt vetélytárssal lépett kapcsolatba és nem egy élettelen tárggyal.

A kutatás alátámasztotta azt, ami sok kutyagazdi szilárd meggyőződése. A kutyák féltékenyek, amikor gazdijuk kapcsolatot teremt egy másik ebbel

– fogalmazott Amalia Bastos, a tanulmány vezető szerzője, az Aucklandi Egyetem munkatársa.

Úgy tűnik, hogy a kutyák egyike azon kevés fajoknak, amelyek féltékeny magatartást tanúsítanak, hasonló módon ahhoz, amikor a gyermekek megtapasztalják a féltékenységet, amikor anyjuk szeretetet mutat egy másik gyermek iránt

– tette hozzá.

Megjegyezte azt is, túl korai lenne azt állítani, hogy a kutyák ugyanúgy féltékenyek, mint mi, de az már világos, hogy a féltékenységet kiváltó helyzetekre reagálnak még akkor is, ha ezekről nem tudnak teljesen meggyőződni, adott esetben csak árnyékot látnak.

Kapcsolódó
Egy kutya élő adásban szedte el a tévés meteorológus mikrofonját
Az orosz riporternő kétségbeesve rohant utána, hogy visszaszerezze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik