Otthon

Hajléktalan férfi költözhetett elsőként 3D nyomtatott házba

Remélem, hogy itt maradok az utolsó napjaimig.

Erről beszélt az évekig hajléktalanként élő, korábban heroinfüggőséggel küzdő Tim Shea, aki a világon elsők között költözhetett be egy 3D nyomtatott házba.

A férfi új otthona Austin külvárosában található, a Community First! Village névre hallgató lakótelepen, ahol hajléktalanokat szállásolnak el.

Eddig 500 ingatlan épült itt fel, köztük ez a 3D nyomtatott változat is, ami az osztrák Icon nevéhez fűződik.

Úgy gondolom, hogy korábbi életmódomból származó személyes tapasztalataim miatt falakat húztam magam köré. Nem éreztem magam biztonságban, és bármikor lehetőségem nyílt valamire, inkább elrejtőztem vagy elszigetelődtem. Igazán soha nem akartam kapcsolatba lépni emberekkel

– mondta a New York Postnak Tim Shea, akinek az élete óriási fordulatot vett ezzel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ICON (@icon3dtech) által megosztott bejegyzés

Az Icon eddig hat különböző 3D nyomtatott házat fejlesztett ki, mindegyiket különböző elrendezéssel. Az otthonok építéséhez használt anyagokat ellenállóbbnak tartják, mint a hagyományosan épített házakét az olyan természeti katasztrófákkal szemben, mint például a hurrikán.

Shea szeptember óta lakik új otthonában. Megdöbbentette, amikor kiderült, Amerikában elsőként költözhet egy ilyen ingatlanba. Számára az a legjobb ebben, hogy nemcsak tető van a feje felett, hanem biztonságérzetet is ad számára az építmény.

Az Icon társalapítója és vezérigazgatója, Jason Ballard arról beszélt, a 3D-s ingatlanokkal az a küldetésük, hogy a méltóságteljes lakhelyet minél több ember számára elérhetővé tegyék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik