Otthon

Miniházat dobott piacra az Ikea

AFP
AFP

Az Ikea hosszú évtizedek óta árulja összeszerelhető bútorait, ezzel hozzájárulva a lakások otthonosabbá tételéhez, de a svéd vállalat most emelte a tétet: designerekkel és építészekkel összeállva megalkották a valaha volt első miniházukat, írja a Lonely Planet.

A fenntarthatóság jegyében készült apró ingatlan méretétől függetlenül nem nélkülözi a luxust és a kényelmet sem, mindezt úgy, hogy a környezetvédelmet is szem előtt tartották a tervezéskor.

Az új termék a miniházakat gyártó Escape átdolgozott modellje. Az eredetihez képest tettek bele komposztáló toalettet, napelemeket és a fűtött vízellátást is megoldották.

A potenciális vásárlók az erre létrehozott weboldalon maguk ízlése szerint formálhatják az apró méretű otthont, és személyre szabhatják abban a bútorokat is egyúttal.

Természetes párost alkotunk. A miniházainkban az Ikea számos bútorát felhasználjuk, hiszen az újrahasznosíthatóság elveit képviselik

– fogalmazott Dan Dobrowolski, az Escape alapítója.

Az első miniház elkészítése 60 napot vett igénybe. Abbey Stark, az Ikea vezető belsőépítésze szintén arról beszélt, szem előtt tartották az újrahasznosított alapanyagok minél szélesebb körű felhasználását, hogy a tér egyaránt legyen élhető és szép is.

Az Ikea miniháza 47 550 dollárért, átszámítva közel 14 millió forintért kapható. További fotókat ide kattintva találsz róla.

Kapcsolódó
Mézeskalács sütibútorokkal rukkolt elő az IKEA
Ezekhez a verziókhoz nem kell imbuszkulcs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik