Otthon koronavírus

Emlékkertettel tisztelegnek Londonban a járvány áldozatai előtt

Ank Kumar/Wikimedia Commons
Ank Kumar/Wikimedia Commons

Sadiq Khan London polgármestere bejelentette, hogy az Erzsébet Királynő Olimpiai Parkban kap helyet 2021-ben az a nyilvános kert, amivel a koronavírus-járvány áldozatai előtt tisztelegnek, írta a Dezeen.

A stratfordi emlékkert központjában a 33 virágos fa gyűrűje a város 32 kerületét és központját jelzi.

A polgármester elmondta, az emlékmű jelzés a londoniaknak, hogy gondolkodjanak el a világjárványról, amelynek következtében emberek ezrei vesztették életüket és ami ,,örökre megváltoztatta a fővárost”.

Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a kert emlékeztetni fog azokra a pozitívumokra is, amelyekkel a főváros polgárai összefogtak, és támogatták egymás a válság idején.

Ez a virágos fákból álló nyilvános kert állandó emlék állít a járványban elhunytaknak, tisztelgés minden, a harcvonalban dolgozó előtt, és szimbóluma lesz annak, hogy a londoniak hogyan fogtak össze egymás segítésére

– mondta a polgármester.

Az emlékkert része annak a tervnek is, hogy minél több zöld felületete legyen Londonnak.

Khan emlékkertre vonatkozó bejelentése a legújabb része egy sorozatnak, amit a koronavírus-járvány során életüket vesztett személyek tiszteletére alakítanak ki szerte a világban.

Ilyen javaslat Angelo Renna olasz építész ötlete, melyben 35 ezer ciprusfát képzel el a milánói San Siro Stadionban.

A Gómez Platero latin-amerikai építésziroda is bemutatta már a Pandémia Világemléke elnevezésű kör alakú emlékművének tervét , ami Uruguay partjainál a vízre telepített nagy szobor formájában jelenítenének meg.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik