Otthon

Így varázsolhatunk őszi hangulatot otthonunkba

Mutatunk öt dekorációs tippet.

Az őszi otthon kialakításának titka főként a tökéletes színek, textíliák és díszek megválasztásában rejlik. A hűvös idővel párhuzamosan a melegebb színek és a “kuckózós” hatást keltő otthonok kerülnek a figyelem középpontjába. Az újHÁZ Centrum szakértői összeszedtek öt dekorációs tippet, mellyel valóban őszt varázsolhatunk otthonunkba!

1. Kísérletezzünk sötét gyertyákkal

A hangulatos gyertyaárnyalatok – mint például a bordó, a sötétebb zöldek vagy akár a fekete – a ház bármely helyiségét azonnal modernizálják, különösen akkor, ha elegáns arany gyertyatartókkal kombináljuk őket. Csodásan illeszkedik az őszi stílushoz, színekhez.

2. Frissítsük fel padlónkat

A konyha méretétől és színétől függetlenül, egy melegebb színű őszies szőnyeg varázslatosan meg tudja újítani a teret. Nem feltétlen óriási méretű szőnyegek használatát ajánljuk, elég lehet akár egy esztétikus futószőnyeg is. Ha olyan színt választunk, ami mindig otthonunkhoz illő, akár egész évben kint is hagyhatjuk.

3. Használjunk bátran őszi virágokat

Fotó: Pixabay

Egy vintage pezsgős vödör tökéletes kiegészítő lehet, melyben elhelyezhetjük gyönyörű őszi virágcsokrunkat. Ezt a kis csomagot rakhatjuk étkezőasztalunkra, dohányzóasztalunkra vagy hálószobánkba is, mindenhol jól mutat. Mit rakjunk a csokorba? Használjunk krizantémot, őszirózsákat, esetleg közönséges csarabot.

4. Továbbra is hódít a kockás textília

Azonnal melegséget adhatunk otthonunknak egy-két kockás takaróval, főként a vörös, a sötétebb narancs és az arany árnyalataival. Akár a teraszon lévő hintánkra, padunkra is rakhatunk pár kockás plédet, mellyel tovább erősíthetjük otthonunk őszi hangulatát.

5. Készítsünk koszorúkat

Öltöztessük fel bejárati ajtónkat, ablakainkat, üres zugainkat vagy a csupasz falainkat egy-egy szezonális koszorúval. Rakjunk a koszorúba almát, dísztököt, kukoricát és esetleg őszi virágokat, ugyanis ezen elemek különleges kombinációja csak úgy sugározza magából az őszi hangulatot.

Kiemelt kép: Pixabay

Trendi teraszok a természetre hangolva
Praktikák a tavaszi ház körüli munkákhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik