Otthon

Egy malajziai fogorvos a TikTokon mutatta meg, mennyi fogkrémet kellene valójában használnunk

A TikTok már jó ideje elég népszerű a fiatalok körében, de mostanra a különböző szakemberek számára is vonzóvá vált, hiszen rövid videókban érdekes, ugyanakkor könnyen emészthető információkat és tippeket közvetíthetnek.

Dr. Gao Jye Teh malajziai fogorvos az év elején a koronavírus-járvány miatti karantén miatt kezdett el TikTokozni. A Buzzfeednek elmondta, a TikTok lapozgatása közben rájött, hogy az apró darabokra szedett információk könnyen megjegyezhetőek és érthetőek. Így jutott eszébe, hogy terjeszthetné a fogászati ​​tudatosságot.

A legnézettebb videója eddig hatmillió megtekintésnél jár, ebben azt ecseteli, hogy mennyi fogkrémet kellene használnunk.

Először megmutatja, hogy a reklámokban mennyi fogkrémet tesznek a fogkefére, majd utána azt is, hogy valójában milyen kevés is elég lenne.

@doctorgaoAre you using the right amount of toothpaste? ##dentist ##dental ##dentistry ##tiktokguru ##youngcreators ##learnontiktok ##edutok ##teeth ##foryou

♬ Mad at Disney – salem ilese

Szerinte a túl sok fogkrém használata a legnagyobb kárt azoknál a gyermekeknél okozza, akiknek felnőtt fogai még az íny alatt fejlődnek. A károsodás az enyhe elszíneződéstől a foltokon át a szuvasodásig terjedhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik