Otthon

Ezt érzik a kutyák, ha azt mondjuk nekik: szeretlek

Azt eddig is tudtunk, hogy a kutyák feltétel nélkül szeretik a gazdájukat, egy friss kutatásból viszont most az is kiderült, hogy ők mit érez éreznek, amikor szeretve érzik magukat. Olyan reakciót vált ki belőlük, ami több mint aranyos, írja a Country Living.

A kutyaházakat forgalmazó brit Canine Cottages szakemberek bevonásával vizsgált négy kutyát pulzusmérővel. Arra voltak kíváncsiak, hogy különböző szituációkban hogyan változik a pulzusuk, mennyire válnak izgatottá.

Az ebeknek nyugalmi állapotban átlagosan 67 volt a pulzusa, de amikor a gazdáik azt mondták nekik, hogy szeretlek, a kedvencek percenkénti szívverése felment 98-ra, ami 46.2 százalékos emelkedés. Ebből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy a pozitív értelmű szavakat imádják hallgatni.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a tanulmány eredményei szerint amikor a kutyusokat átölelte a gazdájuk, 22.7 százalékkal csökkent átlagban a pulzusuk, tehát nem feltétlen érezték komfortosan magukat ebben a helyzetben.

Ez sok gazdinak meglepetés lehet, de a kutyák nem biztos, hogy annyira élvezik az összebújást. Ezt a dominancia jeleként értékelhetik, ami stresszessé teheti őket. Ha ölelés közben ásítanak, morognak vagy lelapítják a fülüket, akkor nem érzik jól magukat. De persze minden kutya más és más

– áll a tanulmányban.

Ez a legnépszerűbb szobanövény az Instagramon
Az eredmény némileg meglepő.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik