Otthon

30 milliárd forintért eladó Pierce Brosnan villája, amit a James Bond-film inspirált

100 millió dollárért, átszámítva több mint 30 milliárd forintért árulják Pierce Brosnan színész 1200 négyzetméteres malibui villáját, amit feleségével a James Bond filmsorozatról mintáztak, írja a Mansion Global.

A pár ebben az ingatlanban élt 19 évig, ott nevelték fel a fiaikat és nagyon szerettek ott élni. De a gyermekeik felnőttek, így a házaspár Hawaiira költözött.

Szeretem Malibut. A szívem egy része ott marad, de az otthonunk már itt van a szigeteken

– mondta újságírói megkeresésre a színész.

Pierce Brosnan és felesége, Keely Shaye Brosnan 2000-ben vásárolták meg a telket 5.1 millió dollárért, majd a szomszéd telket is hozzá csatolták 2.25 millió dollárt ellenében. Néhány évig egy modern stílusú otthonban éltek, de a színész elmondása szerint ez túl kicsi volt számukra.

Ezt követően megbízták egy neves építészpárost , hogy építsenek nekik egy új házat, amelyet a thaiföldi utazásuk, pontosan a James Bond-film ottani forgatása inspirált, ott szerettek bele ugyanis az építészetbe.

A ház megtervezése és kivitelezése nagyjából egy évtizedig folyamatosan zajlott. Az épület öt hálószobával és hét kandallóval rendelkezik. Csak a lakosztály mintegy 400 négyzetméteres, hatalmas terasszal és csodás kilátással az óceánra.

Ahogy az egy hollywoodi sztárhoz illik, az alsó szinten van egy moziszoba egyedi térhatású hangszóróval felszerelve, egy bár 20 fő részére ülőhelyekkel.

Minden hétvégén filmpremiereket vetítünk, amikor otthon vagyunk

– fogalmazott korábban Brosnan.

Az ingatlanból emellett nem hiányozhat a konditerem, a zeneszoba és egy wellness spa sem. A csillárokat egyébként egy párizsi antikkereskedésből szerezték be.

A birtok bejáratánál faragott teakfa kapuk fogadnak, amiket Thaiföldről hozott a pár. Van a kertben egy sós vizű szabadtéri medence vízeséssel és fedett, üveg étkezőrésszel, hogy a szalvétát nem fújja el a szél.

Még homokot is vitettek Thaiföldről, hogy létrehozzák saját strandjukat. A területen ezenkívül vannak még gyönyörű orchideák, pálmafaligetek és örökké virágzó növények százai.

Most már csak valakinek ki kell érte fizetni 30 milliárd forintot.

A villáról ide kattintva talál fotókat.

Kiemelt kép: Steve Granitz/WireImage/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik