Otthon

Bocelli luxusvillája a toszkán tengerpart ékköve

A tengerre és az Alpokra is minden képzeletet felülmúló a kilátás.

A toszkán tengerpart Versilia partrészén magasodó hétszázötven négyzetméteres luxusvilla a második világháború után a 90-es évek végéig szállodaként működött, amikor pedig új gazdát keresett, Andrea Bocelli és felesége a kikapcsolódásra és pihenésre szánt otthon melegét érezték meg abban, írta az Architecturaldigest.

Megtaláltuk álmaink bambuszházát
Távol van Magyarországtól, de próbáljuk meg odaképzelni magunkat.

A minden porcikájában kényeztető ház a Villa Alpemare nevet kapta. A rezidenciát a világhírű operaénekes testvére, Alberto Bocelli segített felújítani, Andrea felesége, Veronica pedig a bútorokat választotta ki.

Tanácsot kértem a bátyámtól, hogy közösen kitaláljuk, mennyire kivitelezhetők az elképzeléseink és mennyi időbe telik a felújítás, mert Alberto nagyon jól ismeri a családom igényeit

– nyilatkozta az operaénekes.

Az álomház elég tágas ahhoz, hogy az egész család kényelmesen elférjen, hogy meghívják a barátaikat egy partira, sőt, a zeneszerzéshez is tökéletes helyet biztosít.

A felújítás során három különálló részre osztották a házat. Az alsó szinten található a nappali és az étkező, az első emeleten irodák, Bocelli stúdiója és vendégszobák helyezkednek el, míg a másodikon – ahonnan a tengerre és az Apuan-Alpok lejtőire egyaránt minden képzeletet felülmúló a kilátás – a hálószoba és kiegészítő helyiségek találhatók.

A Facebook bejegyzésre kattintva további fotók láthatók a tengerparti villáról.

Kiemelt kép: Valentina Sommariva/Architecturaldigest

Ajánlott videó

Olvasói sztorik