Otthon koronavírus

A Duna House nem fizet osztalékot a járványhelyzetre hivatkozva

A Duna House Holding Nyrt. igazgatósága eredeti terveivel ellentétben nem javasolja osztalék kifizetését a Covid-19 járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben - közölte az ingatlanközvetítő és -fejlesztő társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A társaság a 2019. negyedik negyedéves jelentésében még 450 millió forint összegű, törzsrészvényenként 130 forintos osztalékfizetést jelzett előre, a járvány miatt azonban az igazgatóság úgy döntött, hogy az április 17-re tervezett közgyűlés számára nem javasolja osztalékfizetés elfogadását.

A járvány gazdasági és a társaság piacaira gyakorolt hatásai jelenleg előre nem jelezhetőek. Az igazgatóság a kialakult bizonytalan környezetben a cégcsoport üzletmenetének folytonosságát és likviditási helyzetének megőrzését tartja elsődlegesnek rövid távon, így óvatossági okokból hozta meg döntését – írták a közleményben.

Hozzátették, hogy a társaság vezetése elkötelezett a stabil osztalékfizetés mellett, és amennyiben a 2020-ban átadni tervezett lakóingatlan-fejlesztési projektek és a cégcsoport likviditási helyzete lehetővé teszik, vissza fog térni a 2016-os tőzsdére lépés óta
követett osztalékpolitikához.

A Duna House tavaly részvényenként 250 forint osztalékot fizetett, az előző évben pedig 177 forintot.

A cégcsoport 2019-ben 7,892 milliárd forint konszolidált árbevételt és 1,073 milliárd forint adózott eredményt ért el a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint. Az előző évben 7,985 milliárd forint árbevétel mellett 1,704 milliárd forint nyeresége volt.

A társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik