Otthon

Szabadidőnk nagy barátai a robotfűnyírók

Működésük egyszerű, programozásukhoz azonban érdemes szakembert hívni.

A kert az a hely, ahol igazán fel lehet töltődni, zöld sziget az élet valóban fontos dolgaihoz. A gyep pedig gyakran a kert központi dísze, amit folyamatosan gondozni kell. Ennek nyírása sok időt elvesz – természetesen a nagyságától függően -, ám itt van a jövő kertje, a jövő gyepe: egyre népszerűbbek a robotfűnyírók!

A robotfűnyíró átveszi a gyep karbantartási munkálatait, így nem kell füvet nyírni, az eddig erre fordított időt pihenéssel is tölthetjük, ráadásul a robot csendes, mozgékony, teljesen automatikus, precíz és megbízható.

Az interneten található kínálat halmazban már-már csodákra találhatunk. A technikai fejlődés természetesen a robotfűnyírókat sem kerülte el, így ma már kaphatók teljesen önjáróan és önállóan működő fűnyíró robotok, amelyek akár napelemmel töltik fel magukat, vagy visszatalálnak a fűnyírás után a töltőállomásra és automatikusan töltik fel magukat, és akár a telefonunkkal is bárhonnan elérhetjük.

Ezek a szerkezetek a nesztelenség és a nyírási magasság beállításán át a nyírandó terület kijelöléséig mindenféle további kényelmi funkcióval felfegyverkezve várják, hogy jó szolgaként segíthessenek időt megtakarítani számunkra.

Működésük nagyon egyszerű: a robotfűnyíró számára kisfeszültségű vezetékek segítségével kell kijelölni a gép számára a bejárandó terület szélső határait. A kábelt műanyag tüskékkel kell rögzíteni a fűben, de az igazán profik ezt a el is rejtik a 5-10 centiméterrel a föld alá. Az önműködő rendszer legfontosabb része a fűnyírót árammal feltöltő dokkoló.

Sok helyen tanácsolják, hogy beüzemelésükhöz érdemes szakembert hívni. Mivel a robotfűnyírót azért vesszük, hogy a kényelmünket szolgálja, senki sem szeretne órákat tölteni a telepítésével és az útmutató tanulmányozásával.

A gyártók ugyan arra törekednek, hogy minél egyszerűbben tudják az emberek telepíteni a robotot, de azt bárki belátja, ha nincs elég műszaki érzéke, vagy alapvető programozási készsége hozzá. Ugyanis ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a végeredmény tökéletesen levágott gyep legyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik