Otthon

Keresik az év legszebb balatoni házát

Még néhány napig lehet pályázni.

Másodszor hirdette meg az „Év Balatoni Háza”  versenyt a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a Balatoni Szövetség (BSZ), a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága támogatásával – olvasható BSZ közleményében.

A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületekre. Az Év Balatoni Háza 2019 díjra lakóházzal, középülettel és gazdasági/üdülő épülettel lehet pályázni.

Pályázni olyan belföldi természetes magánszemély (építész tervező) tud, aki a pályázatra benyújtott épület terveit saját nevén jegyzi, a tervezéshez érvényes tervezői jogosultsággal rendelkezik, valamint a pályázat feltételeit elfogadja

– írják.

A beküldött pályaművekből héttagú szakmai, társadalmi zsűri választja ki a díjazásra kerülő épületeket. A pályaművek beadási határideje: 2019. december 15. A díjak átadására 2020. első negyedévében kerül sor.

Kiemelt kép: 2018-ban egy dörgicsei nyaraló lett az év balatoni háza és egyben az év háza is Magyarországon – Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik