Otthon

Megválasztották a világ 2019-es legjobb belsőépítészeti remekét

A napokban Amszterdamban rendezett Építészeti Világfesztiválon megválasztották 2019 legjobb belsőépítészeti remekeit is. A versenyen kilenc kategóriában kilencven épület mérettette meg magát az abszolút elsőségért és a kategóriák győzelméért. A jelöltek között akadt családi ház, repülőtér, szálloda, étterem és kereskedelmi egység is. Közülük választották 2019 belsőépítészeti fődíjasának azt a 90 éves, felújított házat, mely a tajvani Tajpej városában áll.

A JCA Living Lab nevű lakóházban egy régi, hagyományos ház új típusú városi élettérré alakult át, amely megőrizve történelmi falait, belsőépítészeti átalakításával a mai kor modern épülete lett.

A felújítás során kör alakú világítótestek és tetőablakok, hatalmas terek “keletkeztek” a házban, amelyek célja, hogy a fény domináns legyen minden helyiségben. A belső lakóterületet megnövelte a ház bővítése, új nappali és konyha létrehozása, valamint egy nagy közösségi tér kialakítása.

A JCA Living Lab célja az örömteli élet élményének a biztosítása. A ház szem előtt tartja az abban élő különböző korosztályokat, szülők és gyermekek szokásait. A kicsik hatalmas térben tölthetik idejüket, míg a felnőttek számára biztosított a csendes pihenés, a közösségi időtöltés is

– összegeztek a zsűritagok.

Az építőanyagok a hagyományos szerkezetek mellett környezetbarát építőelemekkel egészültek ki, ezért a ház olyan prototípus lehet, amely segíthet a meglévő japán típusú házak újraértékelésében.

A nyertes épületről több fotó IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Kiemelt kép: J.C.Architecture

Ajánlott videó

Olvasói sztorik