Otthon

Épül a világ első 3D-ben nyomtatott lakótelepe

A becslések szerint 2050-re 3 milliárd ember él majd fedél nélkül a Földön. E tragikus mutató ismeretében alakult meg a New Story Nonprofit Szervezet, mely céljául tűzte ki, hogy a maga lehetőségeivel segít a globális szegénység megszüntetése érdekében, írta a Newatlas.

A szervezet legújabb projektje, hogy megfizethető áron 3D-s nyomtatású otthonokból álló lakótelepet hozzon létre  Latin-Amerikában. Az Icon és Échale cégek támogatásával elkezdődött programot Tabascon, Mexikó délkeleti részén valósítják meg.

A csapat célja, hogy 50 otthont hozzon létre a környéken szélsőséges szegénységben élő, gyakran veszélyes és fertőző menhelyeken élő családok számára. Eddig két ház készült el, a többit 2020-ra tervezik.

A kész házak alapterülete 46,5 négyzetméter, két hálószoba, nappali, konyha és fürdőszoba található bennük, és a bejáratuknál van egy kis tornác is.

A beköltöző családok kamat nélkül jelzáloghitelt vehetnek fel a házak megvásárlásához, és hét éven át havi 20 dollárral törlesztik annak összegét.

A házakról további fotók IDE KATTINTVA találhatók.

Kiemelt kép: Newatlas

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik