Otthon

Ebben a síparadicsomban éri meg leginkább ingatlanba fektetni

Élen járnak a francia síparadicsomok, ha az Alpokban tapasztalható ingatlanáremelkedésről van szó, ez derül ki a Knight Frank ingatlanügynökség keddi közleményéből.

A cég éves jelentése szerint a listát Val-d’Isère városa vezeti, az elmúlt időszakban ugyanis itt emelkedtek a leginkább a lakásárak a 18 vizsgált alpesi település közül, írja a Mansion Global.

Val-d’Isère az egyik legmagasabban fekvő enklávé az Alpokban, és az egyik leghosszabb síszezonnal kecsegtetnek a térségben. Az olasz határhoz közeli síparadicsomban átlagosan a négy hálószobás házak árai 2.9 százalékkal ugrottak meg júniusig. Ez főként az emelkedő keresletnek és a csökkenő kínálatnak tudható be.

2.6 százalékos áremelkedéssel a francia, svájci és olasz határ találkozásánál lévő Chamonix futott be a második helyre. A város egyébként az elmúlt öt évben folyamatosan az élmezőnyben szerepelt a Knight Frank listáján.

A jelentésben az első hat helyen kivétel nélkül francia síparadicsomok foglalnak helyet. A svájciak közül Verbier vezet, ahol átlagosan 1.5 százalékos emelkedést mértek a négy hálószobás ingatlanoknál ebben az évben.

Már nem a panellakás a sztár az ingatlanpiacon
A családi ház az új sztár az ingatlanpiacon.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik