Otthon

80 luxuslakást épít Spanyolországban a Cordia

A Cordia lakóingatlan-fejlesztő cég a kelet-közép-európai régió mellett már Spanyolországban is terjeszkedik, ahol egy pilotprojektben 80 luxuslakás építését vállalta. A nemzetközi terjeszkedéssel a társaság európai szinten is meghatározó lakásfejlesztővé akar válni - közölte a Cordia szerdán az MTI-vel.

A vállalat a régióban több mint 4000 lakást épít, amelyek 80 százaléka Magyarországon, 14 százaléka Lengyelországban, 6 százaléka pedig Romániában található.

A Cordia további, több mint 5000 lakás fejlesztését készíti elő, ezek mintegy fele Magyarországon, közel 30 százaléka Lengyelországban, 20 százaléka Romániában, 2 százaléka pedig Spanyolországban épül fel.A közlemény idézte Földi Tibort, a Cordia vezérigazgatóját, aki kifejtette, ezek a számok bizonyítják, hogy Magyarország továbbra is kulcsszerepet fog betölteni a cég működésében, hiszen Budapesten is az erős kereslet fennmaradásával számolnak.

Hozzátette: Spanyolországban az ad okot az optimizmusra, hogy elindult a bérnövekedés, a munkanélküliség csökken, az ingatlanpiac keresleti oldalát pedig a külföldi vásárlók is erősítik.

A Cordia konszolidáltan – a magyarországi és a külföldi piacokon együttesen – 61,7 millió euró árbevételt ért el 2018-ban az egy évvel korábbi 22,3 millió eurót követően. A bruttó nyereség a 2017-es 12,8 millió euróról közel 24 millió euróra emelkedett tavaly.

A Cordia a Futureal-csoport tagja, amely a közép-európai régió egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik