Otthon költözzbe.hu

Vannak még elérhető áron tóparti ingatlanok

Magyarországon a Balaton olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy üdülőház vásárlásoknál sokan el is feledkeznek róla, hazánkban léteznek más tavak is. Bár a Velencei-tónál az ingatlanárak Budapest közelsége miatt folyamatosan emelkednek, a Tisza-tónál még mindig találni elérhető négyzetméteráron nyaralókat.

Az ingatlanpiac az utóbbi években az egész országban hatalmasat nőtt, és ez alól természetesen nem képeznek kivételt a tóparti lakások sem.

Hazánk három nagy tava közül a turisták körében továbbra is a legkedveltebb Balaton környékén lehet a legdrágábban ingatlanhoz jutni.

Az északi parton Tihanyban a 700 ezer forint felé közelít az átlagos négyzetméterár, Balatonfüreden pedig a 800 ezret is meghaladta már. A frekventált déli városokban szintén nem találni négyzetméterenként félmillió forint alatt nyaralót. És ez még mindig nem a vége, hiszen nyár végig akár tíz százalékkal is emelkedhetnek az árak.

Valamelyest olcsóbb ingatlant vásárolni a Velencei-tó közvetlen közelében, de mivel a térség Budapest agglomerációjának számít, itt is egyre mélyebben a zsebébe kell nyúlnia a vevőknek.

Ami szembeötlő, hogy 15-25 millió forint körüli összegért elfogadható minőségű házhoz juthatunk a Velencei-tónál, amiből Budapesten maximum egy kisebb panellakásra futná. A koltozzbe.hu adatai szerint Gárdonyban például 374 ezer forint az átlag négyzetméterár, a szomszédos Velencén pedig 472 ezer forint. A nem közvetlen partmenti települések ennél is olcsóbbak, Pákozd és Sukoró környékén még jutányosabb ajánlatokat találni.

Ha valaki mindenképpen tóparti ingatlant szeretni vásárolni akár saját használatra, akár befektetési céllal, de nincs konkrét elképzelése és nem szeretne horribilis összegeket költeni, akkor a Tisza-tó és környéke lehet a tökéletes választás.

Az itteni települések ingatlanpiaca sokáig nem lendült át a pangásból a mozgásba, de napjainkra egyre felkapottabb a régió és ez az ország harmadik legdinamikusabban növekvő turisztikai desztinációja.

A Tisza-tó partján akár 10 millió forintért is hozzá lehet jutni egy ingatlanhoz, de számos telket is árulnak a környéken tűrhető áron.

Szponzorált tartalom

A cikk a Költözzbe támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik