Otthon költözzbe.hu

5,6 milliárd forintért árulják az ország legdrágább ingatlanát

2019-ben is folytatódott az ingatlanpiaci áremelkedés, a kiemelkedő luxusházakat pedig méregdrágán dobják piacra tulajdonosaik. A koltozzbe.hu alapján összegyűjtöttük, mely ingatlanokat hirdetik a legmagasabb összegért jelenleg hazánkban.

Magyarország legdrágább ingatlana ma az 5,6 milliárd forintért kínált Tildy palota. A ház eredetileg 1881 és 1883 között épület Feszty Adolf építész tervei szerint. A Tildy palotában élt korábban a Koháry-család és a Szász-Coburg-gothai hercegek is. 1945 és 1946 között ideiglenes kormányfői rezidenciává is minősítették, amikor Magyarország akkori miniszterelnöke, Tildy Zoltán lakott benne.

A Tildy palotát 2017-ben felújították és négy darab, egyenként 400 négyzetméter alapterületű luxuslakást alakítottak ki benne. Lakásonként nagy nappalival, nagy ebédlővel, öt hálószobával várja új gazdáját az ingatlan. Minden hálóhoz saját gardrób és fürdőszoba is tartozik, az alagsorba pedig wellness részleget és borospincét álmodtak meg.  A teremgarázsban 8 autó, lakásonként két autóbeálló készült.

A második legdrágább magyar ingatlan jelenleg egy 1912-ben szecessziós stílusban épült, különleges megjelenésű romantikus kastély a II. kerületi Lipótmezőn. Az ingatlanért a mostani tulajdonosok 2 milliárd forintot kérnek a koltozzbe.hu-n megjelent hirdetésben.

A nagy belső terekkel, igényes kivitelű tölgyfa lépcsőkkel, faburkolatokkal, metszett üvegbetétes ajtókkal, dísz lépcsőházzal rendelkező 25 szobás műemlék épületet műszakilag felújították.

A képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Bükkösdi Petrovszky kastély ért még oda: az 1700-as években épült barokk stílusú főúri kastélyt 1,9 milliárd forintért hirdetik a koltozzbe.hu-n.

A kastélyt a barokk stílus Grassalkovich típusának megfelelően a lapos kupolás középrizalit jellemzi, amelynek timpanonjába az építtető Petrovszky-család címere került. Az épületet az 1800-as években a Jeszenszky-család birtokolta, majd az 1950-es években államosították és csak 1999-ben került magánkézbe.

Itt a legdrágábbak az ingatlanok Budapest agglomerációjában
Az ingatlanpiac virágzása miatt egyre többen szorulnak ki Budapest külső kerületeibe illetve az agglomerációba, ahol úgyszintén kúsznak felfelé a lakásárak.

Szponzorált tartalom

A cikk a Költözzbe támogatásával készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik