Otthon

Csak 17 négyzetméter, mégis azonnal beköltöznénk

A miniatűr házak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és bár nem egyszerű kis területen nagyot alkotni, ezt a feladatot remekül sikerült végrehajtania a Mint Tiny House Company névre hallgató kanadai építészeti vállalkozásnak.

Az Inhabitat cikke szerint a céget eddig is a rendkívüli megoldások és a kreativitás jellemezte, de ezúttal minden korábbinál pazarabb házat sikerült megalkotniuk.

A most piacra dobott modell mindössze 17 négyzetméteres, mégis bele tudtak sűríteni két tető alatti helyiséget is. Az egyik tökéletesen megfelel hálószobának, míg a másik a vendégfogadás mellett akár irodaként, akár gyerekszobaként is használható.

Az apró házba LED-világítást tettek, de a nagy ablakoknak köszönhetően elegendő természetes fény árasztja el azt napközben. A tervezők a rusztikus stílust ötvözték a luxus elemekkel, a színeket illetően pedig a barna és a fehér dominál.

A nappalit a lakókocsi egyik végében alakították ki, és éppen olyan tágas, hogy még egy kihúzható kanapét is el tudtak benne helyezni.

Mindemellett a lakás hosszában egy teljesen felszerelt konyhát álmodtak meg, ami mellett elhaladva a fürdőszobához érünk. Utóbbiban egy mosó- és szárítógép, egy zuhanyzó és egy komposztáló WC is található.

A házat újonnan 75 ezer dollárért, átszámítva valamivel több mint 21 millió forintért kínálják.

20 szobás francia kastélyt vettek egy londoni lakás árán
A pár úgy volt vele, nem várnak nyugdíjas éveikig álmuk megvalósításával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik