Otthon

Ilyen lakást keres a legtöbb magyar

Másodvirágzásukat élik a panelek.

Magyarországon az ingatlanvásárlók elsősorban forgalomképes lakásokat keresnek. Ide tartoznak az újépítésű ingatlanok, de a panelek is másodvirágzásukat élik. Utóbbira Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint az a magyarázat, hogy ezekre a lakásokra hatnak legjobban a piac változásai, tehát remek barométerei az ingatlanpiaci trendeknek.

Az ingatlanpiac szép napjait éli, a válságból kilábalva folyamatosan nő a vásárlói kedv, a potenciális vevők pedig egyre több energiát fordítanak arra, hogy a lehető legjobb üzletet kössék.

A trend azt mutatja, hogy a magyarok a könnyen fenntartható, gondozható, egyszerű alaprajzú lakásokat keresnek, és fontos számukra az is, hogy az ingatlant könnyen pénzzé lehessen tenni, azaz értékálló és forgalomképes legyen.

A legnépszerűbb termékek a 2000-es évek eleje óta jellemzően az újépítésű lakások, illetve a panellakásoknak is nagy keletje van, mert kiszámíthatók

– magyarázta Gadanecz Zoltán.

Ezzel kapcsolatban arról is beszélt, a panel elosztása sokszor jobb, mint bármilyen új ingatlannak.

A panel a barométere az ingatlanpiacnak, tehát megmutatja, hogy milyen irányban mennek az árak. Bár az utóbbi időszakban utolérték a hagyományos téglalakások értékét, most már egy ideje megállt a szárnyalásuk

– tette hozzá a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa.

A szakértő ugyanakkor megjegyezte, a panellakások gumiszalaggal vannak hozzákötve az ingatlanpiachoz, tehát követni fogják a téglalakások árát, még ha most kicsit el is távolodott a kettő egymástól.

Kiemelt kép: Pixabay

Ajánlott videó

Olvasói sztorik